x
Info
x
Warning
x
Danger
 / 
 / 
 / 
1) ________ exposure deals with cash flows that result from

Question : 1) ________ exposure deals with cash flows that result from : 1764792

1) ________ exposure deals with cash flows that result from existing contractual obligations.

A) Operating

B) Transaction

C) Translation

D) Economic

Answer:  B

2) ________ exposure measures the change in the present value of the firm resulting from unexpected changes in exchange rates.

A) Operating

B) Transaction

C) Translation

D) Accounting

Answer:  A

3) Each of the following is another name for operating exposure EXCEPT:

A) economic exposure.

B) strategic exposure.

C) accounting exposure.

D) competitive exposure.

Answer:  C

4) Transaction exposure and operating exposure exist because of unexpected changes in future cash flows. The difference between the two is that ________ exposure deals with cash flows already contracted for, while ________ exposure deals with future cash flows that might change because of changes in exchange rates.

A) transaction; operating

B) operating; transaction

C) operating; accounting

D) none of the above

Answer:  A

5) ________ exposure is the potential for accounting-derived changes in owner's equity to occur because of the need to translate foreign currency financial statements into a single reporting currency.

A) Transaction

B) Operating

C) Economic

D) Accounting (aka translation)

Answer:  D

6) Losses from ________ exposure generally reduce taxable income in the year they are realized. ________ exposure losses may reduce taxes over a series of years.

A) accounting; Operating

B) operating; Transaction

C) transaction; Operating

D) transaction; Accounting

Answer:  C

7) Losses from ________ exposure generally reduce taxable income in the year they are realized. ________ exposure losses are not cash losses and therefore, are not tax deductible.

A) transaction; Operating

B) accounting; Operating

C) accounting; Transaction

D) transaction; Translation

Answer:  D

8) MNE cash flows may be sensitive to changes in which of the following?

A) exchange rates

B) interest rates

C) commodity prices

D) all of the above

Answer:  D

9) Assuming no transaction costs (i.e., hedging is "free"), hedging currency exposures should ________ the variability of expected cash flows to a firm and at the same time, the expected value of the cash flows should ________.

A) increase; not change

B) decrease; not change

C) not change; increase

D) not change; not change

Answer:  B

10) Which of the following is NOT cited as a good reason for hedging currency exposures?

A) Reduced risk of future cash flows is a good planning tool.

B) Reduced risk of future cash flows reduces the probability that the firm may not meet required cash flows.

C) Currency risk management increases the expected cash flows to the firm.

D) Management is in a better position to assess firm currency risk than individual investors.

Answer:  C

Solution
5 (1 Ratings )

Solved
Finance 10 Months Ago 102 Views
This Question has Been Answered!
Unlimited Access
Explore More than 2 Million+
  • Textbook Solutions
  • Flashcards
  • Homework Answers
  • Documents
Signup for Instant Access!
Ask an Expert
Our Experts can answer your tough homework and study questions
275782 Finance Questions Answered!
Post a Question