x
Info
x
Warning
x
Danger
 / 
 / 
 / 
Write the expression in standard form.

Question : Write the expression in standard form. : 2163692

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.

Write the given terms as like radicals, if possible. If any variables exist, assume that they are positive.

Write the expression in standard form.

161) (7 - 8i) + (3 + 3i)

A) 10 + 5i

B) 10 - 5i

C) 4 + 11i

D) -10 + 5i

162) (7 + 3i) - (-9 + i)

A) -16 + 4i

B) -16 - 2i

C) 16 - 2i

D) 16 + 2i

163) (6 - 8i) + (9 + 4i)

A) 15 - 4i

B) -15 + 4i

C) 15 + 4i

D) -15 + 12i

164) (-3 + 8i) - 2

A) -5 - 8i

B) 5 - 8i

C) 5 + 8i

D) -5 + 8i

165) 6i + (-2 - i)

A) -2 + 5i

B) 2 - 5i

C) 2 - 7i

D) -2 + 7i

166) 8i(6 - 3i)

A) 24 + 48i

B) 48i + 24i2

C) 48i - 24i2

D) 48i - 24

167) (2 - 2i)(2 + 7i)

A) -18 - 18i

B) -14i2 + 10i + 4

C) 18 + 10i

D) 18 - 10i

168) (4 - 6i)(4 + 5i)

A) -14 - 44i

B) 46 - 4i

C) 46 + 4i

D) -30i2 - 4i + 16

169) (4 + 2i)(4 + 3i)

A) 6i2 + 20i + 16

B) 10 + 20i

C) 10 - 20i

D) 22 - 4i

170) (9 + 6i)(6 + 4i)

A) 30 - 72i

B) 78 - 0i

C) 30 + 72i

D) 24i2 + 72i + 54

171) (4 + 2i)(5 - 3i)

A) -6i2 - 2i + 20

B) 26 + 2i

C) 14 + 22i

D) 26 - 2i

172) (7 - 5i)(5 - 6i)

A) 5 + 67i

B) 30i2 - 67i + 35

C) 65 + 35i

D) 5 - 67i

173) i(9 - 8i)(2 - 8i)

A) 64i3 + 88i2 + 18i

B) 82 + 18i

C) 88 - 46i

D) -88 + 46i

Find the power of i.

174) i16

A) -1

B) -i

C) 1

D) i

175) i19

A) -i

B) -1

C) i

D) 1

176) i21

A) -i

B) i

C) 1

D) -1

177) i10

A) -i

B) -1

C) i

D) 1

Write the complex conjugate.

178) 11

A) 11

B) -11

C) -11i

D) 11i

179) 19i

A) -19i

B) -19

C) 19

D) 19i

180) 23 + 17i

A) 23 - 17i

B) -17i

C) 23 + 17i

D) 17i

181) 6 - 23i

A) -23i

B) 6 - 23i

C) 6 + 23i

D) 23i

Write the expression in standard form.

182) (-6/4 + 3i)

A) - (24/25) + (18/25)i

B) - (24/7) - (18/7)i

C) - (24/7) + (18/7)i

D) - (24/25) - (18/25)i

183) (2i/10 + 6i)

A) (3/34) + (5/34)i

B) - (3/16) + (5/16)i

C) (3/16) + (5/16)i

D) - (3/34) + (5/34)i

184) (8 + 3i/8 - 9i)

A) - (91/17) + (96/17)i

B) - (37/17)

C) (91/145) + (48/145)i

D) (37/145) + (96/145)i

185) (1 + 3i/5 + 4i)

A) (17/41) + (11/41)i

B) - (7/41) - (19/41)i

C) (17/9) - (11/9)i

D) - (7/9) - (11/9)i

186) (8 - 6i/5 + 3i)

A) (11/16) + (27/16)i

B) (58/17) + (6/17)i

C) (29/8) + (27/16)i

D) (11/17) - (27/17)i

187) (1 - 8i/5 - 7i)

A) (61/74) - (33/74)i

B) - (51/74) + (47/74)i

C) (17/8) - (11/8)i

D) - (61/24) - (11/8)i

188) (5 + 7i/3 - 2i)

A) (29/5) - (31/5)i

B) (1/5) - (31/5)i

C) (1/13) + (31/13)i

D) (29/13) + (11/13)i

189) (7 + 7i/2 + 7i)

A) - (7/5) - (7/9)i

B) (7/9) - (7/9)i

C) (63/53) - (35/53)i

D) - (35/53) - (63/53)i

Solve the problem.

190) The formula I = (V/Z) is used in electrical engineering. The variables I, V, and Z are complex quantities. Find V for the given values of I and Z, and express the answer in standard form.

I = 7 + 5i, Z = 9 + 7i

A) 28 + 94i

B) 94 - 28i

C) 94 + 28i

D) 28 - 94i

Solution
5 (1 Ratings )

Solved
Algebra 1 Year Ago 272 Views
This Question has Been Answered!

Related Answers
Unlimited Access Free
Explore More than 2 Million+
  • Textbook Solutions
  • Flashcards
  • Homework Answers
  • Documents
Signup for Instant Access!
Ask an Expert
Our Experts can answer your tough homework and study questions
17303 Algebra Questions Answered!
Post a Question