x
Info
x
Warning
x
Danger
 / 
 / 
 / 
Solve. 1) 3x^2 + 12x = - 7

Question : Solve. 1) 3x^2 + 12x = - 7 : 2160443

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.

Solve.

1) 3x2 + 12x = - 7

A) (-6 ± √(57)/3)

B) (-6 ± √(15)/3)

C) (-6 ± √(15)/6)

D) (-12 ± √(15)/3)

2) 3n2 = -6n - 1

A) (-3 ± √(6)/3)

B) (-6 ± √(6)/3)

C) (-3 ± √(3)/3)

D) (-3 ± √(6)/6)

3) 5m2 + 10m + 2 = 0

A) (-5 ± √(15)/10)

B) (-10 ± √(15)/5)

C) (-5 ± √(15)/5)

D) (-5 ± √(35)/5)

4) 30m2 + 82m + 37 = 0

A) (-41 ± √(2791)/30)

B) (-41 ± √(571)/30)

C) (-41 ± √(571)/60)

D) (-82 ± √(571)/30)

5) 7 = - (8/x) - (2/x2)

A) (-8 ± √(2)/7)

B) (-4 ± √(2)/14)

C) (-4 ± √(30)/7)

D) (-4 ± √(2)/7)

6) (4/x) + (4/x + 6) = 1

A) 4

B) -4, 6

C) 6

D) 4, -6

7) x - 4 = (5/x + 4)

A) -4 + √(5), -4 - √(5)

B) -9, 1

C) √(21), - √(21)

D) √(11), - √(11)

8) x2 - 4x + 13 = 0

A) -2 ± 3i

B) 5, -1

C) 2 ± 3i

D) 4 ± 6i

9) x2 + x + 4 = 0

A) (1 ± i√(15)/2)

B) (-1 ± i√(15)/2)

C) (-1 ± √(15)/2)

D) (1 ± √(15)/2)

10) (1/ x ) + (6/x2) = -1

A) (1 ± √(23)/2)

B) (1 ± i√(23)/2)

C) (-1 ± √(23)/2)

D) (-1 ± i√(23)/2)

11) 6x + x(x - 5) = 0

A) -1, 0

B) -1

C) 1, 0

D) 0

12) 5x(x - 5) - 46 = 4x(x - 1)

A) 23

B) 2, -23

C) -2

D) -2, 23

13) 5x(x + 3) - 20 = 4x(x + 4)

A) 5, 4

B) -5, -4

C) 5, -4

D) -5, 4

14) 7x(x + 3) + 9 = 3x(x + 2)

A) - (3/4), -3

B) -3

C) (3/4), 3

D) (3/4), -3

15) 8x(x - 4) - 100 = 5x(x - 9)

A) -25, 4

B) (25/3), -4

C) - (25/3), -4

D) - (25/3), 4

16) 14(x - 4) - (x + 6) = (x + 2)(x - 4)

A) No real solutions

B) -6, -9

C) 9

D) 6, 9

17) 11(x - 2) + (x - 18) = (x + 2)(x - 6)

A) -2, -14

B) 2, -14

C) -2, 14

D) 2, 14

18) x3 - 8

A) -2, -1 ± i√(3)

B) -2, -1 ± √(3)

C) 2, -3 ± i√(2)

D) 2, -1 ± i√(3)

19) x3 - 27

A) 3, (-3 ± 3i√(3)/2)

B) 3, (3 ± i√(3)/2)

C) -3, (-3 ± 3i√(3)/2)

D) -3, (3 ± i√(3)/2)

20) x3 - 64

A) -4, -2 ± 2i√(3)

B) -4, -1 ± i√(3)

C) 4, -1 ± i√(3)

D) 4, -2 ± 2i√(3)

21) Let f(x) = 3x2 + 5x - 5. Find x so that f(x) = 0.

A) (5 ± √(35)/6)

B) (5 ± √(85)/6)

C) (-5 ± √(85)/6)

D) (-5 ± √(35)/6)

22) Let f(x) = 3x2 + 2x + 2. Find x so that f(x) = 0.

A) (-1 ± i√(5)/3)

B) (1 ± i√(√(7))/3)

C) (-1 ± √(5)/3)

D) (1 ± √(√(7))/3)

23) Let f(x) = (8/x) + (8/x + 5). Find x so that f(x) = 1.

A) (11 ± √(149)/2)

B) (11 ± √(281)/2)

C) 120

D) (21 ± √(39)/2)

24) Let f(x) = (6/x) + (6/x + 9). Find x so that f(x) = 1.

A) -6, 9

B) 9

C) 6

D) 6, -9

25) Let f(x) = x + 4, and g(x) = (5/x - 4). Find x so that f(x) = g(x).

A) √(11), - √(11)

B) -1, 9

C) √(21), - √(21)

D) 4 + √(5), 4 - √(5)

Solve. Round results to the nearest thousandth.

26) x2 - 2x - 23 = 0

A) 5.899, -3.899

B) 10.587, -12.587

C) 12.587, -10.587

D) 3.899, -5.899

27) 2x2 + 7x - 1 = 0

A) 0.104, -3.604

B) 3.637, -0.137

C) 0.137, -3.637

D) 3.604, -0.104

Solution
5 (1 Ratings )

Solved
Algebra 1 Week Ago 109 Views
This Question has Been Answered!

Related Answers
Unlimited Access Free
Explore More than 2 Million+
  • Textbook Solutions
  • Flashcards
  • Homework Answers
  • Documents
Signup for Instant Access!
Ask an Expert
Our Experts can answer your tough homework and study questions
17303 Algebra Questions Answered!
Post a Question