Preview Extract

Chapter 2 Ratios and Percents
MULTICHOICE
1. A medical unit has 24 patients and 4 nurses to provide care. What is the patient to nurse ratio in
lowest terms?
(A) 24:4
(B) 6:1
(C) 12:2
(D) 18:3
Answer : (B)
2. Which percentage is the equivalent of a 1:1000 epinephrine solution?
(A) 0.1%
(B) 10%
(C) 0.001%
(D) 0.01%
Answer : (A)
3. Which intravenous solution has the lowest concentration?
(A) 5% dextrose in 0.45% saline
(B) 5% dextrose in water
(C) 0.9% normal saline
(D) 0.45% normal saline
Answer : (D)
4. Which of the following is the strongest solution?
(A) 1:10
(B) 1:50
(C) 1:1
(D) 1:25
Answer : (C)
5. What is 0.37% of 352?
(A) 0.1
(B) 5.9
(C) 9.5
(D) 1.3
Answer : (D)
ESSAY
6. What is 45% of 150? Express your answer as a decimal rounded to the nearest tenth.
Graders Info :
67.5
0.45
150 = 67.5
7. Express 24% as a fraction and reduce it to the lowest terms.
Graders Info :
8. โ
Percent
45%
Ratio
โ
3:10
โ
1.
2.
โ
Complete row 1 in the table above.
Graders Info :
9:20
9. โ
โ
1.
2.
Percent
45%
Ratio
โ
3:10
โ
Complete row 2 in the table above.
Graders Info :
30%
10. A class of students consists of 9 men and 51 women. Write a proper fraction to represent the
part of the total class that is women. Reduce the fraction. Change the fraction to a percent.
Reduced fraction: _____
Percent: _____
Graders Info :
17/20; 85%
There are 51 women and 9 men for a total of 60 students in the class..
11. A student received a score of 48 points on a test that was worth 60 points. Write a fraction to
represent the portion of the test the student answered correctly. Reduce the fraction. Change the
fraction to a percent.
Reduced fraction: _____
Percent: _____
Graders Info :
4/5; 80%
12. To pass a chapter test, a student must answer 80% or more of the questions correctly. If a
chapter test has 25 questions, what is the smallest number of questions that the student must
answer correctly in order to pass the test?
Graders Info :
20
At least 80% of 25 questions must be answered correctly.
The student must answer at least 20 questions correctly.
13. To pass a unit test, a student must answer 80% or more of the questions correctly. If a unit test
has 75 questions, what is the largest number of questions that the student could answer incorrectly,
but still pass the unit test?
Graders Info :
15
At least 80% of 75 questions must be answered correctly.
At least 60 questions must be answered correctly
The largest number of questions that the student could answer incorrectly, but still pass the test, is
15 questions.
14. Convert the following. Reduce fractions and ratios to the lowest term. Round decimals and
percents to three decimal places (thousandths).โ
Decimal
0.125
Fraction
Percent
Ratio
โ
โ
โ
โ
Graders Info :
1/8; 12.5%; 1:8
15. Convert the following. Reduce fractions and ratios to the lowest term. Round decimals and
percents to three decimal places (thousandths).โ
Decimal
โ0.25%
Fraction
Percent
Ratio
โ
0.25%
โ
Graders Info :
0.0025; 1/400; 1:400
16. Mr. Smith is on a 1500 mL/day fluid restriction. He consumed 65% of his total fluid allowance
during breakfast and lunch. How much fluid does Mr. Smith have left to consume in this 24-hour
period?
Graders Info :
525 mL
If 65% has already been consumed, then 35% is left to be consumed.
1500
525
17. A newborn baby weighed 3 kg at birth. Three days after the baby was born, she weighed 2.8 kg.
What percentage of body weight has the baby lost? Express the answer as a whole number.
Graders Info :
7%
Difference in body weight is 3 – 2.8 = 0.2 kg lost
Ratio converted to fraction
= 0.066
Decimal converted to percent = 6.6% which rounds to 7%
18. A patient is to be started on 50 mg of a medication daily and then titrated down by 5% of the
original dose each day until the patient is receiving 35 mg daily. How many days will it take to get to
the 35 mg dose? (HINT: include the first 50 mg dose and the first 35 mg dose.)
Graders Info :
7 days
5% of 50 = 0.05 50 = 2.5 so dose will be reduced by 2.5 mg daily
1st day: 50 mg; 2nd day: 50 – 2.5 = 47.5 mg; 3rd day: 47.5 – 2.5 = 45mg;
4th day: 45 – 2.5 = 42.5 mg; 5th day: 42.5 – 2.5 = 40 mg; 6th day: 40 – 2.5 = 37.5 mg;
7th day: 37.5 – 2.5 = 35 mg
19. Nursing students require 90% on their dosage calculations test in order to be successful in the
nursing program. There are 20 questions on the test each worth one mark. How many questions do
the nursing students need to get correct in order to achieve the 90%?
Graders Info :
18 questions
90% of 20 = 0.9
20 = 18
20. Mrs. Jones is on a 1000 mL fluid restriction per day. So far today, she has consumed 110 mL
milk, 120 mL coffee, 125 mL soup, and 115 mL juice. What percentage of her fluid allowance has she
already consumed for the day?
Graders Info :
47%
110 + 120 + 125 + 115 = 470 mL
= 0.47 or 47%

## Document Preview (6 of 509 Pages)

You are viewing preview pages of the document. Purchase to get full access instantly.

-37%

### Test Bank For Dosage Calculations 4th Edition Test Bank

$18.99 ~~$29.99~~Save:$11.00(37%)

24/7 Live Chat

Instant Download

100% Confidential

Store

##### Amelia Rodriguez

0 (0 Reviews)

## Best Selling

The World Of Customer Service, 3rd Edition Test Bank

$18.99 ~~$29.99~~Save:$11.00(37%)

Chemistry: Principles And Reactions, 7th Edition Test Bank

$18.99 ~~$29.99~~Save:$11.00(37%)

Test Bank for Strategies For Reading Assessment And Instruction: Helping Every Child Succeed, 6th Edition

$18.99 ~~$29.99~~Save:$11.00(37%)

Solution Manual for Designing the User Interface: Strategies for Effective Human-Computer Interaction, 6th Edition

$18.99 ~~$29.99~~Save:$11.00(37%)

Data Structures and Other Objects Using C++ 4th Edition Solution Manual

$18.99 ~~$29.99~~Save:$11.00(37%)

Test Bank for Hospitality Facilities Management and Design, 4th Edition

$18.99 ~~$29.99~~Save:$11.00(37%)